Na de geboorte van mijn zoon Remco heb ik wegens complicaties een tijd in het ziekenhuis gelegen en moest daarna nog een tijd thuis herstellen.
Het Harpspelen iedere dag heeft me overtuigd dat muziek en vooral de harp een ondersteunende werking heeft in een genezingsproces .
In die periode ben ik d.m.v. van literatuur over de helende werking van muziek en door zelf te experimenteren bijv. de werking van toonsoorten, Gregoriaanse muziek, eigen composities, meditatieve muziek en Keltische muziek gaan ervaren hoe muziek fysiek en psychisch invloed heeft.
Toen mijn zoon door ziekte moeilijke jaren had kon ik hem als moeder beter ondersteunen omdat de harp me leerde ontspannen, kracht gaf en het slapen bevorderde.
Daarna ben ik gaan ervaren bij optredens in bejaardentehuizen alleen en met mijn harpklas hoe harpmuziek gunstig werkt bij ouderen en vooral ook dementen.

Jarenlang treed ik met mijn leerlingen op bijv. rond de kersttijd bij de Pieter Pauw , een instelling met een afdeling voor dementen. Een leerlinge, Arla Nijenhuis begeleidt nu regelmatig de kerkdiensten op zondag met haar harp.

Harpmuziek werkt fysiek

1. Slaap bevorderend
2. Bloeddrukverlagend
3. Lichamelijke verkramping verminderen

Harpmuziek werkt emotioneel

1. Ontspannend
2. Geeft kracht

Behandeling met harp

 • Rustgevende ruimte met ligmatjes.
  Individueel (van te voren overleg per app of telefoon).
  Korte ontspanningsoefening.
  Harpspel afhankelijk van klachten
  Door mijn hoog gevoeligheid kan ik me op de cliënt afstemmen.
 • In groepsverband min. 3 en max. 6 personen.
  Korte ontspanningsoefening.
  Harpspel gericht op ontspanning.
  Door mijn hoog gevoeligheid kan ik me op de groep afstemmen.
 • Tarieven
  Individueel 40 min. € 25,-
  Groep 50 min. € 15,-